De Vonder, optimaal in ontwikkeling!
De leerlingenraad

Om te beginnen super leuk dat u op ons kopje leerlingenraad komt kijken. Maar we gaan snel door..

Wat houdt de leerlingenraad in?

In het schooljaar 2011-2012 zijn we op school gestart met een leerlingenraad. Een leerlingenraad is een groep enthousiaste vertegenwoordigers die zich inzet voor een goede en prettige gang van zaken op school. In ons geval gaat het om leerlingen uit groep 6 – 7 – 8. De leerlingenraad praat regelmatig over onderwerpen die voor allen van belang zijn. Je kunt hierbij denken aan: - Schoolregels - De sfeer op school - Een schoolactiviteit (Sint, kerst, carnaval)

Waarom heeft de school een leerlingenraad?

We willen leerlingen actief betrekken bij het schoolgebeuren. Leerlingen laten meedenken, meepraten, discussiëren, luisteren naar hun mening, voorstellen doen, activiteiten organiseren, laten ondervinden wat realistisch en haalbaar is. Problemen, vragen en voorstellen van de andere leerlingen verzamelen, naar voor brengen en samen naar oplossingen en antwoorden zoeken. We willen de verantwoordelijkheid van de leerlingen vergroten. We willen de school op deze manier nog leuker maken!

Voorstellen

We hebben in de leerlingenraad 9 kinderen, 2 ouders en 1 juffrouw of meester. Allereerst hebben we 2 ouders die de leerlingenraad ondersteunen: Cindy Köster en Ilse Leenders

Daarnaast hebben we nog een juffrouw: Ilse van Houts, die regelt dingen die zijn gezegd wat er met het team besproken moet worden.

En dan hebben we natuurlijk de leerlingenraad zelf: Eva: zit in groep 6, haar hobby's zijn: klarinet spelen, scouting en knutselen, ze zit in de leerlingenraad omdat ze mee wil denken over wat er met de school gebeurt Rob: zit in groep 6, zijn hobby's zijn: scouting en voetbal, hij zit in de leerlingenraad omdat hij meer mee wil denken over de plannen. Nore: zit ook in groep 6, haar hobby is turnen en ze zit in de leerlingenraad omdat ze meer te weten komt over de school. Romy: zit in groep 7, haar hobby is voetbal en ze zit in de leerlingenraad omdat ze dingen mee wil organiseren. Ward: zit in groep 7, zijn hobby is taekwondo en zit in de leerlingenraad omdat hij dan kan mee beslissen over wat er gaat gebeuren op school. Janne: zit ook in groep 7, haar hobby is hockey en ze zit in de leerlingenraad omdat ze graag wil mee denken en helpen voor school Britt: zit in groep 8, haar hobby's zijn: voetbal en zwemmen en ze zit in de leerlingenraad omdat ze dan ziet hoe de school groeit door ideeën en dat een paar ideeën van haar afkomen. Isabel: zit in groep 8, haar hobby's zijn: voetbal, scouting en ze tekent heel graag, ze zit in de leerlingenraad omdat ze dan kan meebeslissen over de school en weet wat er je te wachten staat.

En als laatste Sharif: zit ook in groep 8, zijn hobby's zijn: tennis, schaken en gitaar spelen, hij zit in de leerlingenraad omdat ik dan kan meebeslissen over wat de school gaat doen en ook wat beter kan inschatten wat kinderen willen.

Groetjes en hopelijk snel tot ziens de leerlingenraad, de 2 hulpouders Cindy en Ilse en juffrouw Ilse

Persbericht 'week van het zwerfafval'!

De Vonder op Twitter
Willem Alexanderlaan 3 5712 CA Someren-Eind t 0493 492130 e infodevonder@prodas.nl