De Vonder, optimaal in ontwikkeling!
Verkeer
                                                   
Brabants Verkeersveiligheid Label (BVL)

Bs. de Vonder speelt op “Seef” en heeft sinds  23 november 2012 het Brabants Verkeersveiligheid Label (BVL).Kinderen vormen een zeer kwetsbare groep in het verkeer. En  moeten daarom leren veilig aan het verkeer deel te nemen. Om verkeerseducatie op scholen te stimuleren en een hoge kwaliteit te waarborgen, is er een keurmerk in het leven geroepen. Het Label met het beeldmerk Seef de Zebra toont aan dat onze school zich inzet voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid rond de school.
Op dinsdag 8 september 2015 kregen wij als school de herkeuring die eens per drie jaar plaats vindt.
We hebben nu de uitslag van deze keuring binnen en daar zijn we heel erg blij mee, want wederom voldoen wij aan alle eisen en  wordt het label weer verlengd.
Conclusie uit het rapport: “BVL  en veiligheid hebben hier een bijzonder goede  basis gekregen. Aandacht voor de veiligheid van de kinderen hoort bij het dagelijks gedrag en heeft hoge prioriteit. Het grootste kapitaal van ouders is hier voor verkeer en veiligheid in goede handen. Jullie doen het geweldig. Uw school heeft verkeer verankerd in de schoolorganisatie en daar zijn wij heel blij mee. Hiermee krijgt verkeersveiligheid de plaats die het verdient: nog teveel kinderen raken jaarlijks betrokken bij ongevallen. De school neemt haar verantwoordelijkheid en betrekt daar op een goede manier de ouders ook bij. “

Kijk voor meer informatie op www.bvlbrabant.nl.
 


Met de fiets naar school
In verband met plaatsgebrek in de fiet­sen­stalling  kunnen niet alle kinderen op de fiets naar school komen. Wij stimuleren dan ook dat uw kind te voet naar school toe komt. Kinderen die met de fiets mogen komen wonen buiten de volgende cirkel:
Woon je dus binnen deze cirkel dan vragen wij je te voet naar school komen!
Natuurlijk zijn er altijd kinderen die op de grens wonen, dit zijn individuele gevallen waar de directie over zal beslissen.Protocol Vervoer
 
De Vonder op Twitter
Willem Alexanderlaan 3 5712 CA Someren-Eind t 0493 492130 e infodevonder@prodas.nl